tiistaina, joulukuuta 05, 2006

No niin paastiin taas asiaan. Kirjoittelen tata nyt kotoa mutta Daven koneella joten skandinaavit puuttuu, sori vaan siita.

Tassa siis hieman matkaraporttia ja muutakin jorinaa.

Eli siis kayttaydyimme taysin tekopyhasti ottamalla halvat lennot Bratislavaan (oli tosi halvat £38). Perille paastyamme kirjauduttiin hostelliin, joka sijaitsi presidentin linnan vieressa. Heti ensimmaisista hetkista lahtien tunsin kummaa kotoisuutta Bratislavassa jonka myohemmin huomasin johtuvan yllattavasta yhtalaisyydesta Helsinkiin. Ensimmaisena paivana tietenkin hengailtiin kaupungin keskustassa jonne oli pystytetty ihania joulutoreja. Siella sai huidella kuumaa viinia huiviinsa seka nautiskella grillatun kanan, makkaroiden ja sipulin hurmaavasta tuoksusta. Kaupunki itsessaan oli hyvin kaunis, sellainen keskiaikainen paikka jonka julkisivu oli kauniisti kunnostettu. Mainittakoon kuitenkin etta aivan ydinkeskustan ulkopuolella oli aika ransistynytta menoa. seuraavana paivana paatimme katsella kaupunkia hieman laajemmin mutta pettymykseksemme totesimme sen olevan aika uuvuttavaa hommaa. Ei siella oikein tuntunut olevan oikein muuta tarjottavaa kuin aivan ydin keskusta. Ei niita rupsahtaneita, graffitein peitettyja kerrostaloja viitsinyt kovin kauaa ihastella.

Illalla lahdimme maistelemaan josko Slovakit taitavat oluen teon yhta hienosti kuin naapurinsa Tsekit. Halusin heti ottaa tummaa olutta ja kylla!, se oli juuri sellaista ihanaa, siirappimaista olutta, ei suinkaan mitaan guinnesia (ja tuopin hinta oli n. 0.40€!). Paikallinen opiskelija pubi loytyi helposti ja se olikin ehka yksi miellyttavimmista kokemuksista elaessani. Ei siella kauaa tarvinnut istua kun uteliaat ja ystavalliset Slovakit liittyivat seuraamme. Siina sitten syotiin paikallista herkkua ja juotiin tuota herkullista, paksua olutta.

Seuraavana paivana lahdimme uusien ystaviemme ehdotuksesta tutustumaan Komarnon kaupunkiin, etela-Slovakiaan. Kaupunkin on tunnettu unkarilais-vahemmiston seutuna ja siella oli tienviitat ja muut kaksikielisesti tarjolla. Ei silla etta se olisi meidan eloa helpottanut. Ihmiset olivat taas ystavallisia mutta jostain syysta englanninkielisiin tiedusteluihimme vastattiin aina saksaksi.

Matkustuskuume ei ottanut laantuakseen viela kolmantenakaan paivana jolloin suuntasimme kohti vuoristoa. Harmiksemme aikaa ei ollut tutustua kunnolla vuoristoalueeseen vaan jaimme pois viinitiloilla. Ensimmainen vierailu kohde oli Pezinok, pieni vuorten kupeessa oleva kyla, jonka viinikellareissa vierailimme. Siita jatkoimme Trnavaan, joka on vanha yliopistokaupunki. Siella oli niin hyva fiilinki etta paatimme jaada syomaan illallista kaupungin keskusaukion, hyvinkin kalliin oloiseen paikkaan. Ja arvatkaapa paljonko 3 ruokalajin illallinen viineineen kahdelle tyypille maksoi? Noin 8 Euroa!! Voi mika taivas tama maa meille kahdelle rutikoyhalle opiskelijalle olikaan!

Kaikenkaikkiaan reissu oli todella onnistunut ja Bratislavaa seka Slovakiaa suosittelen lammolla kaikille. Tosin, pidetaan se kuitenkin ihan vaan meidan valisena salaisuutena, ei sinne kukaan mitaan saksalaisia, britteja tai jenkkeja halua!!

Ei kommentteja: