sunnuntaina, tammikuuta 22, 2006

Kävin eilen hoitelemassa kansalaisvelvollisuuteni Suomen suurlähetystössä. Paikalle oli helppo löytää seuraamalla muita toppatakein ja kaulaliinoin varustautuneita ihmisiä. Paikallisilla kun ei ole tapana sellaiseen hullutteluun sortua että talvella muka pipoa ja hanskoja käytettäisiin. Aika hullua se on suomalaisiltakin että +12 asteessa ollaan kääriydytty kerrospukeisiin koska tammikuussa nyt vaan kuuluu olla talvi eikä siinä paljon mittareita katsella. Tai ehkä me tunnemme nahoissamme nuo Suomen huippupakkaset ihan empatian vuoksi.

Lauantai ei ole suosikkipäiväni olla Lontoossa koska silloin siellä tuntuu olevan koko maailma ja kaikkialla on ahdasta (ja tulee kuuma kun on talvivaatteet päällä). Puistoissa kävelyä kuitenkin on hyvä harrastaa koska englantilaiset osaavat pitää puistonsa kauniina ympäri vuoden. Aurinkokin sattui paistamaan juuri silloin kun me hengailtiin Green Parkissa ja käytiin hakemassa isot kahvit mukaamme. Koska Lontooseen uppoaa aina liikaa rahaa olimme me nyt varautuneet eväiden kera joita kelpasi siellä aurinkoisessa puistossa makustella.

Käytiin me vähän kulttuuritarjontaakin tutustumassa eli National Portrait Galleryssa olevaa 'self portrait' näyttelyä jossa oli taiteilijoiden (Van Gogh, Rembrandt, Kahlo, Degas, Warhol, Van Dyck, Bacon, Freud, Velasquez...) omakuvia. Oli aika kivaa keskittyä vain sellaiseen koska yleensä omakuvat ovat vain osana kokoelmaa eikä niihin tule kiinnitettyä erityishuomiota. Samassa galleriassa oli myös Schweppes Photographic Portrait Prize 2005 eli näyttely tuon valokuvakilpailun voittajatöistä. Se oli just sellaista valokuvataidetta josta minä pidän. Tarkkoja ja suuria kuvia oikeista ihmisistä ja tilanteista eikä mitään hämyisiä metsäkuvia tai valoilla ja varjoilla leikkimistä.

Ensimmäisenä Englannin vuotanani menin Lontooseen aina shoppailemaan, nyt en viitsi Oxford Streetille/Regent Streetille edes vaivautua. Vaateostoksia varten on parempi mennä jonnekkin isoon kauppakeskukseen. Mutta Lontoossa on SoHo jossa on niin hyviä kirja- ja levykauppoja että niiden kiertelyyn saa aikaa (ja rahaa) kulumaan vaikka kuinka. Meillä alkaakin olemaan jo aika hieno vinyylikokoelma, jostain pitäisi vaan löytää sellainen peli jolla niitä soitellaan. Kaupat olivat auki aika myöhään ja jäätiin vielä ihmettelemään Lontoon iltaelämää ennenkuin rättiväsyneinä raahauduttiin viimeiseen junaan.

1 kommentti:

Maurelita kirjoitti...

Hello,

Löysin tänne Laosin kautta *hih*, hauska tutustua !

Mietiskelin myös pukeutumiskulttuuria hiljan ; http://www.u-blog.net/maurelita/note/243

Ranskassa turhamaisuus menee usein mukavuudenhalun edellä, ja näkee hytiseviä tyttöparkoja aivan liian hepposissa vetimissä.

*vilkutus Pariisista*