perjantaina, marraskuuta 24, 2006

If your feeling sinister

Juu, tästä ei siis lähtenytkään käyntiin mahdoton päivityssuma. Kiirettä on pitänyt koska olen nynnyillyt esseen parissa vaikka palautuspäivä siintää vasta ensivuoden puolella. Mutta näitä hommia on niin hirmuisesti että pakko on vähän ajoittaa.

Selityksistä viis, hauskaakin on pidetty. Oliko se vasta viikko sitten kun juhlistin onnistunutta deadlineen yltämistä paikallisessa pubissa josta jatkot tietekin osoittautuivat tänne meidän pieneen kotiin. Nythän täällä tuli kumottua laki, sääntö vai miksi regulaatioksi noita kutsutaan, että 24h aukiolevasta supermarketista saa ostaa alkoholituotteita myös 24h. Jatkovieraat odotetusti saapuivat ginin ja tonicin kanssa tänne ja nukkumaan päästiin vasta seitsemän aikaan aamulla. Tulipahan stressiä hoidettua. Lisää hauskaa seurasi viikolla kun tytöt töistä tuli meille syömään. Silloin kun tulee ruokavieraita niin kannatta pelata varman päälle ja tehdä sellaista mikä on hyväksi havaittu. Tässä on sellainen hyväksi havaitty keitto jossa hiilihydraatit voi juhlia vapaasti ilman proteiinien tuomaa rasitusta (tasapainoisuutta voisi joku terveystyyppi sanoa)

Tarvitaan (en koskaan opi muistamaan mittoja kunnolla joten nämä on 'noin' mittoja kaikki):

Pekonia
Perunoita (5 isoa)
Sipulia (1 iso)
Oliivi oljyä
Kasvislientä n.6dl
Maitoa 6dl
Simpukan muotoista pastaa (conchigiliette)
Kermaa 1.5dl
Pestoa 3rkl
Suolaa, pippuria ja persiljaa
Parmesaani juustoa

Ensin pilkoin pekonin kuutioiksi ja paiston kypsäksi pannulla. Pekoni syrjään ja pannulle heitetään kuutioidut perunat ja sipulit ja paistetaan ne voissa noin 10min.

Sitten laitetaan sipuli, perunat ja pekoni kattilaan ja kaadetaan kasvisliemi ja maito joukkoon. Keitetään 10min. Sitten lisätään pasta ja taas keitetään lisää 10min.

Lopuksi laitetaan kerma, suola, pippuri, persilija ja pesto ja keitto on valmis kun pasta on kypsää. Tosi hyvää! Ja koska ruokavieraisiini kuului kasvissyöjätär niin jätin huoletta pekonin pois ja lisäsin vähän savujuustoa.

Muutakin tapahtui tässä viikkojen vieriessä. Kävin kuuntelmassa YK tyypin ihmisoikeus-luentoa. Aika kivaa kun tulee isoja nimiä meille luennoimaan (niin isoja jopa etten nyt just muista sen tyypin nimeä). Ihanaa, että ilmastonmuutoksen epäsuorat (ja vähän suoratkin) vaikutukset ollaan otettu huomioon niinkin isossa laitoksessa kuin YK. Nyt taidan päästää suustani (tai näppäimiltäni) todella ahdasmielisen ja kategorisoivan lauseen mutta seuranani luennolla oli ihan ehta homppeli, ja olen erityisen onnellinen tästä uudesta ystävästäni.

Olen lähdössä matkustamaan huomenna ja siihen liittyvää sähläystä ja järjestelyä on ollut ilmassa minkä on kerennyt. Sellainenkin hupsu tilanne sattui että menin pankkin vaihtamaan rahaa (ihanaa kun saa vaihtaa rahaa eikä vaan euroilla pelata!) ja koska ko. maan käteinen ei liene jatkuvan vaihdon kohteena täällä tuppukylässä, niin joutui pankkitäti tilaamaan sitä isosta pankista. Seuraavana päivänä kun kävin hakemassa rahoja niin huomasin pankkitädin vielä elävän aikaa kun maailmassa oli valtio nimeltä Tshekkoslovakia. Mutta koska olen salaperäinen, en kerro saimmeko Tsekin vai Slovakian korunoita kun olisi pitänyt olla päinvastoin. Mutta jos tähän nyt oiken keskittyy niin ei liene ole mahdotonta päätellä kumpaakohan valuuttaa ne yritti meille myydä, heh.

Tänään aamulla posti toi mukavaa postia. On esimerkiksi tosi mukavaa saada KELA:lta 12.06.2005 päivätty ilmoitus että opintotuen takaisinperintä on aiheeton! Ja on myös kivaa saada kirjoja postitse sekä maanantaista saakka odottamani Jarvis Cockerin sooloalbumi. Mutta kaiken tämän teki hyvin erityiseksi muuan Partiolaisten Joulukalenteri, joka myöskin sukelsi sisään postiluukustani. Suuret kiitokset lähettjille, sydäntä lämmitti!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mmmm. Ihania herkkuja. Voisitko joskus kokeilla reseptejäsi minuunkin? Toimisin mieluusti koekaniinina!!

Hauskaa matkaa ja Joulun odotusta!