lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Euroviisut

Tänään jännitetään euroviisuja! Meille tulee kavereita kylään syömään ja juomaan. Täällä Englannissa on legendaarinen euroviisu-kommentaattori joka tiettävästi humaltuu ohjelman edetessä niin että loppuillasta on tiedossa joskin hulvatonta menoa. Alkulämmittelyksi näin koosteen noista hulvattomuuksista ja aika huvittavalta se tosiaan vaikuttaa.

Täällä on ollut varsin rasittavat ilmat. Viikolla on kaunista ja aurinkoista mutta annappas kun viikonloppu saapuu niin johan tulee myrskyä ja tuulta. Tänään käytiin katsomassa lp-levysoitinta yhdessä roinakaupassa. Meille on kertynyt aikalailla lp-levyjä joita olisi mukavaa soitella mutta kun hyvät soittimet ovat olleet vähän kiventakana. Kaupanpitäjä oli vanha puhelias ukkeli jonka kanssa Dave jäi juttelemaan. Sillä välin minä menin ihailemaan vanhaa singeriä ja kun palasin takaisin oli Dave ostanut itselleen (toisen) kitaran. Tälläkertaa Lp-soitin jäi vielä harkintaan vaikka aika hyvän diilin se myyjä olisi meille tarjonnut.

Tultiin kotiin kaatosateen saattelemana ja päätettiin tehdä intialaistyyppistä ruokaa. Koska se oli niin hyvää niin laitanpa sitten ' hyvän kiertämään'. Minä en osaa kokata keittokirjoista joten minkäänlaisia mittoja ei tullut otettua. Kunhan maistelin aina välillä niin että sai maut hiottua kohdalleen.

Tarvitaan:

Kurkuma jauhetta (turmenic)
Juustokuminaa (jeeraa)
Kanelia
Kardemummaa
Currya

Pistaasipähkinöitä (tai manteleita tai cashew pähkinöitä)

Valkosipulia
Tuoretta inkivääriä

Maustamatonta jogurttia ainakin 2dl.

Perunaa
Porkkanaa
Paprikaa (vihreä ja punainen)
Kevätsipulia
Herkkusieniä
Kukkakaalia
(tai ihan mitä vaan kaapista löytyy)

Basmati riisiä (tai mitä vaan riisiä)

Ihan ensiksi laita riisi likoamaan ja perunat, porkkanat ja kukkakaali kiehumaan.
Ensin paahdetaan kaikki mausteet öljyttämässä pannussa. Jos jotain mittasuhteita tarvitaan niin kanelia ja currya taisi mennä n. 1 tl/mauste ja kurkumaa ja jeeraa vähän enemmän. Kun mausteet on paahdettu (kestää n. 2minuuttia!) niin lisää vähän oliiviöljyä. Ja siihen sitten inkivääri ja valkosipuli raastettuna. Minä laitoin peukalon kokoisen palan inkivääriä ja 1 valkosipulinkynnen. Sekoittele n. 2min ja sitten heitä mukaan paprikat, kevätsipulit, herkkusienet ja lisää vaikka vettä jos näyttää kuivalta ja anna vähän kiehahtaa. Lisää sitten keitetyt perunat, porkkanat ja muut ja lisää puolet jogurtista ja vähennä lämpöä miedolle. Anna hautua ja maustua kunnolla miedolla lämmöllä ja pistä riisi tulemaan (älä unohda laittaa suolaa).

Kun riisi on valmista lisää kastikkeeseen murskatut pähkinät ja loput jogurtista. Sekottele muutama minuutti ja tarjoile riisin ja jogurtin kanssa. Ihastuttavaa on myös tehdä itse naan-leipää tämän kanssa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tätä namia kokeiltava!

Minäkin tsekkasin daVinci koodin.. Menettelee.