torstaina, elokuuta 25, 2005

Mä Oon Täällä Taas

Koneen ääressä vihdoinkin. 20 päivää mantereella teki hyvää mutta myös aiheutti aikamoisen uupumisen. Matkan aikana kirjoitin ahkerasti päiväkirjaa ja muistiinpanot tulevat kuvitettuna näille sivuille kunhan olen ne mielessäni jäsentänyt. Tällähetkellä aivoissa on vaan sotkua ja kaaosta, en oikein muista missä oltiin ja mitä tapahtui mutta muutaman päivän kuluessa saan varmaan aikaiseksi jonkinlaisen matkapäiväkirjan rakenneltua.

Mutta koska tiedän että Rakkaat Lukiani ovat valvoneet öitään ja pureskelleet kyntensä riekaleiksi, niin valoitan vähän miten matkankulku sujui. Se muuten sujui yllättävän hyvin ilman karttaa ja kompassia, eli suunnitelmaa ja johdonmukaisuutta.

Eli

Aloitettiin Valenciasta, Paellan ja Horchatan kotimaasta, ja leiriydyttiin siellä muutama päivä. Sitten mentiin Pamplonan kautta San Sebastianiin ja sieltä päiväretkeiltiin Zarautx:iin. Baski-maan viimeinen etappi oli Vitoria, jossa päästiin mukaan kaupunkifestareiden meininkiin. Vitoriasta otettiin bussi tai juna (en nyt muista) Burgosiin jossa pientä vilppiä käyttäen saatiin ilmainen leirintäpaikka, illallinen ja kaupunkikierros-ajelu. Myöhemmin todettakoon ettei siinä vilpissä mitään epäreilua ollut, pieni etukäteisluksus tulevasta raadannasta. Aamujuna Ponferradaan ja klo 16.25 meistä tuli Pyhiinvaeltajia. Aloitettiin siis 2ookm vaellus läpi Pohjois-Espanjan, määränpäänä Santiago de Compostela. Vaellus kesti 10 päivää ja niiltä päiviltä on paljon päiväkirja merkintöjä. Nyt vain sanottakoon että olo Santiagossa oli väsynyt mutta onnellinen. Santiagossa vierähtikin viikonloppu ja yöbussilla hurautettiin Madridiin. Madridista Valenciaan ja sieltä lennot kotiin Palmalle. Siinäpä se.

Ei kommentteja: