perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Tänään pidettiin shoppailupäivää opintotuen ja Daven ensimmäisen palkan ansiosta. Käytiin paikallisilla maatilamarkkinoilla, sieltä olisi voinut ostaa itselle vaikka hevosen tai lampaan mutta meille tarttui mukaan iso kassillinen vihanneksia ja hedelmiä, savujuustoa ja omenamehua. Yllättävää oli huomata että ihmiset ostivat kassikaupalla tummaa luomuleipää. No, eihän se tietenkään mitään ruisvarrasta ollut mutta ensimmäistä kertaa täällä pääsin maistamaan leipää joka ei ole valkoista, lisäaineellista ja kamalaa höttöä. Se oli ihan oikeaa juureen tehtyä leipää. Miksi kaupat eivät sitten ole tajunneet ottaa myytäväkseen jotain muuta kuin sitä ainaisen ikuista paahtista? Pitäis varmaan mennä itse paikanpäälle myymään tuoretta ruisleipää, kävisköhän kauppa?

Toinen shoppailupaikka oli kiinalainen ruokakauppa ja tämä ei tosiaan ollut mikään pieni kulmapuoti vaan kaksikerroksinen marketti. Sieltä löytyi halvalla tofua ja sellaista punaista kukkaa jota mun kämppäkaveri neuvoi että jos sekoittaa kuumaan veteen niin ei iske flunssat eikä taudit.

Lopuksi käytiin juhlistamassa viikonloppua ranskalaisessa ravintolassa lasillisella punkkua ja sattumalta tavattiin espanajalais-perulainen pariskunta. Istuttiin siellä alkuiltaa aikamme kunnes käveltiin takaisin kotiin.

Tästä voi vetää vaikka minkalaisia johtopäätöksiä jos haluaa mutta minusta on ihan kivaa että samassa kylässä voi saman päivän aikana 'kiertää maailman ja kokea sen kulttuurit' mutta eikai enkkulaa turhaan sulatusuuniksi kutsutakkaan.

Ei kommentteja: