sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Saksa 19. -24 .01. 2007

Niin, sitten tuona samaisena perjantaina lähdin Saksan reissulle. Torstai oli kai myrskyisin päivä vuosikausiin joten sain pienen hermoromahduksen sillä tarkoitus oli ylittää kanaali laivalla. Soitin matkaseuralaiselleni ja kysyin ’suututko, jos en tule’. Vastaus oli hänelle hyvin tyypilliseen tapaan ’en tietenkään, jos sua pelottaa niin mennään junalla’. Kuitenkin, seuraava aamu valkeni kauniina ja aurinkoisena eikä laivalle meno tuntunut niin pelottavalta. Oikeastaan olen tosi tyytyväinen sillä Dover:in valkoiset kalliot näyttivät niin upeilta etten edes ehtinyt alkaa jännittämään. Ranskaan saavuttuamme matkaa oli jäljellä noin 10 tuntia eli huristelua Belgian, Hollannin ja Saksan läpi aivan sinne itäiseen osaan maata. Ei se oikeastaan ollut niin rasittavaa. Meillä oli hyvää musiikkia mukana ja välillä pidettiin taukoja. Halle:n saavuimme noin klo 22 paikallista aikaa. Uni maistuikin hyvin.








Seuraavana päivänä hegailimme Halle:ssa ja Dresdenissä. Molemmat kauniita keskiaikaisia kaupunkeja viehättävällä DDR tyylillä maustettuna. Totta, joka paikassa loistivat valtavat Plattenbautenit joko tyhjinä ja hylättyinä tai täysin remontoituina ja loistavina. Skodia oli liikenteessä vielä huomattavan paljon. Sosialisti symbolit rinnakkain coca-colan ja McDonald’sin kanssa kertoivat omaa tarinaansa. Tämä kaikki oli minulle niin uuutta ja mielenkiintoista. Olinhan sentään jo 9 vuotias kun Berliinin muuri murrettiin ja Itä-Saksa kukistui. Sain kuulla uskomattomia tarinoita seuralaiseni lapsuudesta jolloin ihmiset salakuljettivat banaaneita lännestä ja kuuntelivat salaa isän kanssa Rolling Stonesia. Kaikki tämä on tapahtunut aivan siihen samaan aikaan kun minä olen vängännyt itselleni barbieta ja muita leluja. Vanhoista valokuvista näkyi kuinka köyhyys ja puute olivat arkipäivää mutta kuinka aate oli tärkeä osa elämää. On se vaan mieletöntä!




















Sunnuntaiksi matkustimme Berliiniin joka oli aivan mieletön elämys! Käytiin tietenkin katsomassa muuria, brandenburging porttia ja muita nähtävyyksiä. Syötiin currywurstia ja berliininmunkkeja. Pikkukaupoissa myytiin kaikenlaista uskomatonta tavaraa ja ihmiset olivat hyvinkin värikkäitä. Avoimuus ja ystävällisyys ovat sellaisia sanoja joita saksalaisiin ei yleensä mielletä, mutta oma kokemukseni oli varsin toisenlainen. Vieraanvaraisuus sai minut tuntemaan itseni tervetulleeksi minne ikinä menimme. Kultuuria oli paljon tarjolla ja todella toivon että palaan vielä uudelleen Berliiniin. Viimeisenä Saksan loma –päivänä matkustimme Leipzigiin joka oli myöskin kaunis vanha kaupunki. Reissu oli kaikenkaikkiaan hyvin onnistunut. Harvoinpa sitä pääsee tutustumaan Saksalaiseen elämäntapaan näin lähietäisyydeltä. Mahtava reissu, menkää Saksaan!



















Ei kommentteja: