tiistaina, tammikuuta 30, 2007

suunnittelun aloittamisen suunnittelua

Tänään on ollut vähän parempi päivä. Aamulla ahdisti vielä vähän, mutta nyt taas on ihan ok tunnelma. Jatkoin SPSS harjoittelua kotosalla ja nyt alkaa hiljalleen hahmottua mitä sillä oikein tehdään. Amazonista tilaamani kirjat tulivat iltapäivällä ja pääsin jo vähän katselemaan niitä. Voi kun olisi aikaa lukea kaikkea haluamaansa! Tämä on tavallaan hyvinkin erityinen tilanne koska kaikki tilaamani kirjat ovat graduani varten. Olen tavallaan ollut vasta hyväksymisvaiheessa, jossa olen yrittänyt miettiä tutkimusongelmia ja kysymyksia mutta nyt on aika aloittaa itse tyo eli kova lukeminen ja ymmärtäminen. Maailmassa on hämmentävän paljon painettua tekstiä, joka tavalla tai toisella koskettaa aihettani. Tuon valtavan tietomäärän rajaaminen tuntuu vaikealta mutta johonkin kai se raja on vedettävä.

Kävin tapaamassa yhtä opettajaa koskien osallistuvaa observointia (participant observation) ja haastattelua, jotka meidän pitää tehda kurssia varten. Kerroin hänelle aiheestani, eli sosiaalisen identiteetin muodostumisesta, ja mitä haluaisin havainnoida sitä varten. Jollain ihmeellisellä tavalla hän sai siitä vedettyä linkin omaan tutkimukseensa, eli etnisten ryhmien integroitumiseen! Menin toisin sanoen aivan pihalle hänen ohjeistaan, enkä osannut hämmennykseltäni sanoa oikein mitään. Onko tosiaan niin, että jos tekee vuosikausien tutkimusta jostain tietystä aiheesta, niin rakentaa päähänsä sellaiset silmälasit jossa kaikki näyttäytyy vaan tässä tietyssä valossa? En mitenkään ymmärrä, miten hän sai minut hetkeksi epäilemään omaa ymmärrystäni tutkimustani kohtaan!? Ehkä pitäisi olla vähän parempi luottamus omaan osaamiseensa.

Illalla tapahtui kuitenkin ihania asioita. Meillä oli täällä joukko muusikoita jammailemassa. Oli tosi kivaa kuunnella kun ihmiset soittavat soittimilla ja laulavat kauniisti. Ja oli ihanaa laulaa mukana, vaikken nyt niin kauniisti osaakkaan. Lopuksi syotiin kasvisruokaa ja juteltiin kaikenlaista. Viikonlopullekin tuli yllättäviä suunnitelmia. Oikeastaan kyseessä on sellainen tapahtuma, johon olen aina halunnut osallistua: Rocky Horror Picture Show!! Juuri sellainen kun telkkarissa näytetään eli kun ihmiset pukeutuu ja sanoo vuorosanoja! Mahtavaa!! En melkein malta odottaa..

(Eikö nyt kukaan enää halua kommentoida…?)

Ei kommentteja: