maanantaina, toukokuuta 14, 2007

No olipa taas euroviisut.. Kauankohan rahoittaja-maat viitsii moista kilpailua sponsoroida? Meilla oli kylla ihan kiva ilta. Viisuvieraille tarjoilin Jallupullia eli lihapullia Jaloviina kastikkeessa. Resepti on peraisin mainiosta ruokablogista.

Jallupullat

Lihapullataikinaan tarvitset:

400 g naudan jauhelihaa
1 dl ranskankermaa
½ dl sipulikeittoaineksia (toin Suomesta)
½ dl paahdettua sipulia (ostin Ikeasta)
muutaman ripauksen jauhettua maustepippuria

Kastikkeeseen tarvitset:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl demi glacea
2,5 dl vettä
2 rkl härkäfondia
1 dl ruokakermaa
0,5 dl Jaloviinaa (toin Suomesta)

Kuumenna uuni 175 asteeseen.Sekoita lihapullataikina tasaiseksi ja pyörittele siitä kostein käsin melko isoja lihapullia. Tästä satsista niitä tulee tusinan verran. Paista pullia uunissa 45 minuuttia.Sulata voi pannulla ja lisää siihen vehnäjauhot. Kun jauhot ovat ruskistuneet hiukan, lisää demi glace ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon vesi & fondi ja anna soossin porista puolisen tuntia. Lisää lopuksi kerma, Jaloviina ja kypsät lihapullat. Tarjoile perunamuusin ja puolukkahillon (ostin Ikeasta) kanssa.


Minulla ainakin meni tuo kastike ihan pieleen! En ensinnakaan tieda mita on deli glace joten korvasin sen lihaliemella. Mutta koko homma meni ihan mahdottomaksi, kun en osannut mitata voita. Pannulla kiilteli valtava voi-jauho klontti, joka ei kylla millaan tavalla voinut kastikkeen pohjaksi taipua. Korostan tassa nyt viela etta ohjeessa ei varmastikkaan ole mitaan vikaa! Mina en vaan jaksanut alkaa mittailemaan, joten katastrofi ei ollut kaukana. Pelastin tilanteen niin etta kaytin vaan vahan sita voi-jauho klonttia jonka sekaan sekoittelin 2dl kermaa ja lorautin viela hieman maitoa sekaan ja tietenkin jallua. Jotenkin se onnistui nayttelemaan kermakastiketta jonka sekaan laitoin lihapullat (joista tuli muuten tosi hyvia ja mehevia!)

No nyt on taas maanantai ja olen juuri matkalla kampukselle. Tapaan siella gradun ohjaajani ja toivottavasti saan ladattua motivaatiota tahan koneeseen. Haukaa viikonalkua!

Ei kommentteja: