sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Terveiset Suffolkista!

Pääsin sunnuntai-ajelulle pitkin naapurikuntaa. Ensin matkasimme kauniiseen Coggeshall:in joka on aikanaan ollut varsin suosittu kylä puuseppien keskuudessa. Kauniita rakennuksia, koristeellisine puukaiverruksineen. Tällaisena lämpimänä kevätpäivänä se oli kuulkaa aivan ihana paikka. Jatkoimme matkaa Sudbury:n jossa nautimme perinteisen Sunday Roast:in paikallisessa pubissa. Koska seurueemme koostui lähinnä ei-briteistä niin muutamalle tämä pub-lounas oli ihan uusituttavuus. Siellä terassilla istuessamme, mietimme että kyllä se vaan niin on että joku on joskus ymmärtänyt ihan väärin kun on Englantilaista ruokaa ruvennut moittimaan.

Matka jatkui Bury St. Edmunds –nimiseen kaupunkiin. Olin itse aivan yllättynyt tämän paikan historiallisuuudesta. Katedraaliin astuessamme se selvisi; tähän pikkuiseen Suffolkilaiseen kaupunkiin oli haudattu itse Mary Tudor, Kuningas Henry VII tytär joka myöhemmin nai Louis XII ja siten hänestä tuli Ranskan kuningatar. Kävellessämme näitä vanhoja kujia myöten päädyimme puistoon jossa näkyivät vanhan kaupungin rauniot. Koska auringonpaiste tuntui siellä niin juhlalliselta päätimme ostaa jäätelöt ja näin ollen tuli vuoden ensimmäiset ulkoilmajätskit syötyä. Ei tässä voi muuta kuin ihastella kuinka on kivaa kun kevät tulee. Retkemme päättyi paikallisen panimon, Greene King, pubiin olusille. Päivä oli kertakaikkiaan mahtava aloitus keväälle!

Tästä positiivisesta viikonlopusta tulen ammentamaan voimia ensiviikolle joka tulee olemaan hankala, pitkä ja raskas. Mutta en kehtaa valitta, kun kaikki on nyt aika hyvin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa mukavalta viikonlopulta! Ja voimia tälle viikolle! Kyllä sä jaksat vaikka on rankka ja vaikee viikko edessä!

Meilläkin oli ihan mukava viikonloppu, vaikkei mitään kovin ihmeellistä ollutkaan. Perjantaina Hepa kyläili meillä ja syötiin ja juteltiin. Sillä oli ihanan iso maha jo! Sitten illalla saunottiin (minä ekan kerran meidän saunassa!). Lauantaina osallistuimme koirajuoksu luennolle ja päästiin kokeilemaankin sitä ja edelleen on jalat kipeät, vaikkei siinä nyt niin älyttömästi juostukkaan. Illalla nautiskelin yksin olosta ja luin ja menin aikaisin nukkumaan (Lari oli tupareissa). Eilen osallistuin lumiveistoskisaan sudareitten kanssa. Olipas kivaa kun aurinko paistoi ja lumi oli just hyvää lumiveistosten tekoon. Ja vielä mikä parasta, me voitimme! Vaikkei tietenkään voitto ole tärkeintä... Kotiin päästyäni luin vielä ulkona piha tuoleilla ja otin aurinkoa samalla. Eli täälläkin oli keväinen ilma (mutta siis tuo auringon otto tapahtui naamaan ja päällä oli kyllä vielä kunnon talvi vermeet). Illalla luin varmaan yli neljä tuntia kun jäin koukkuun kirjaan, joka oli pakko lukea loppuun!

Nyt virkeänä ja hyvin levänneenä on mukava aloittaa uusi työviikko!

Eli voimia sinulle ja terkkuja Davelle!
- laija

Vuokko kirjoitti...

Kiva kuulla että sinnekkin alkaa tulla kevät. Mihin kirjaan sä olet koukkuuntunut?