tiistaina, heinäkuuta 19, 2005

briiffaus

Tuli mieleeni nyt kun tämä bloggaaminen tuntuu niin uudelta ja jännältä, että tännehän saattaa eksyä joku sellainen sukulainen/ystävä joka ei tiedä mitä mä hommaan. Eli, lähdin enkkulasta kesäkuun alussa Espanjaan (Palmalle) , jättäen taakseni rankan opiskeluvuoden ja loppukokeet. Täällä aloitin lopputyötäni koskevan tutkimusaineiston keräilyn. Tutkin täällä sitä miten tämä uusi homolaki vaikuttaa yhteiskuntaan ja homoihin itseensä ja sitä kuinka mielenkiintoista onkaan että näin tavallaan konservatiivinen ja katolilainen ottaa näin suuren askeleen edelle montaa muuta maata. Belgian ja Hollannin homolaki ei paljoa maailmaa hetkauttanut koska ko. maita pidetään muutenkin niin liberaaleina (tai erikoisina, heh). Kanada hyväksyi lain vain päivää ennen Espanjaa ja niin ollen Espanjasta tuli neljäs valtio maailmassa jossa samaa sukupuolta olevat saa mennä naimisiin. Täällä laki kulkee nimellä tasa-arvoisen aseman parisuhdelaki, johtunee siitä että nyt on homoilla samat oikeudet avioon ja adoptioon kun heteroillakin. Tästä aiheesta minä voisin kirjoittaa ummet ja lammet ja aivan varmasti palaan asiaan kirjoituksissani, mutta nyt kun kyse oli vaan briiffauksesta niin annetaan olla.

Espanjassa asiat soljuivat paikalleen toisinaan vaikeasti, monen mutkan kautta, toisinaan helposti. Onnekas olin siinä mielessä että asunto löytyi heti. Nyt siis asun kahdestaan saksalaisen Harryn kanssa (joka on työnarkomaani eikä koskaan kotona) isossa 3makkaria, olkkari ja keittiö kämpässä. Ihanaa on kun voi istua illalla parvekkeella ja katsella kun aurinko laskee vuorten taakse.

Syksyllä on paluu takaisin arkeen ja opiskeluun. Ens vuodesta on odotettavissa entistä raskaampi ja vaikeampi mutta asenteella siitäkin selviää.kai.

Ei kommentteja: