lauantaina, heinäkuuta 23, 2005

Tänään oli markkinat


Kotikadun viereisellä isolla tiellä on joka lauantai markkinat. Olisin halunnut ostaa äidille kauniin käsinkirjaillun puuvillaisen pöytäliinan ja siihen sopivat servietit. Aluksi pyysivät 40euroa mutta kun tein lähtöä niin hinta alkoi tippumaan 35e..30e... ehkä ens lauantaina. Ehkä siskokin haluaisi sellaisen?

Luin joitain vuosia sitten Erlend Loe:n Supernaiivin ja se kirja aina välillä palaa mieleen. Haluaisin lukea lisää sellaisia kirjoja jotka vielä vuosien jälkeen tulee mieleen. Toinen kirja joka jäi mieleen oli ensimmäin kokonainen kirja jonka luin englanniksi; Nick Hornby:n 'how to be good'. Nyt ostin sen kirpparilta espanjaksi 'cómo ser buenos', ehkä siitä tulee eka kirja jonka olen lukenut espanjaksi. Toisaalta olisi kyllä ehkä järkevää luekea alkuperäistekstejä mutta kun katselin esim. Garcia Marquezin tai Octavio Paz:in kirjoja niin kyllä tuntuu liian hankalilta. Sen lisäksi etten oikein osaa vielä espanjaa niin että voisin mitään kovin taidokasta tekstiä lukea, niin olen myöskin kamalan nirso enkä ehkä jaksaisi keskittyä mihinkään mestariteoksiin. Englannissa on kivaa lukea Hornby:n ja Ben Eltonin kirjoja vastapainoksi koulukirjoille. Ehkä joku osaa vinkata millaista kirjallisuutta täällä espanjassa kannatta lukea..?

Minä näin tänään kun neljä nunnaa istui pienessä minissä. Jotenkin sellaisen näkemisessä on kaiken huonon sketsiviihteen ainekset. En ole mitenkään tottunut näkemään nunnia ja niitä pitää aina tuijotella. Muistan hyvin kun 10 vuotta sitten oltiin Roomassa äidin ja siskon kanssa ja lentokentällä nunnat kokeilivat hajuvesiä ja hihittelivät; olivat kai tekemässä jotain syntistä muttei liian pahaa.

Ei kommentteja: