perjantaina, heinäkuuta 22, 2005

Köh köh

Yskittää. On yskittyänyt jo kolmatta viikkoa. Sairastelu kuumassa on paljon kamalampaa kun sairastelu kylmässä. Joka vuosi, siinä marraskuun lopulla, sairastun viikoksi kuumeseen ja siitä sitten seuraa yskä. Inhottavaa joo, mutta kuuluu asiaan. Täällä sairastuin siitä hyvästä että luokkahuoneessa on niin kova ilmastointi. Yskä ei tuntunut hellittävän mutta koska olen niin angsti kaikille lääkkeille en piruuttanikaan mennyt apteekkiin, ennen kuin tänään. Ei tämä keuhkoja repivä yskä minua niin häiritse mutta kun asunnossa on toinenkin ihminen joka toivoisi voivansa nukkua. Nyt on sitten lääkettä, ehkä tämä tästä.

Yskiminen toi kuitenkin syskyn mieleeni ja nyt kun kesäalet alkaa olla ohi ja kaupoissa myydään tummia vaatteita ja koulutarvikkeita, on syskyn tulo ihan aistittavissa. Syksyllä kuuluu pukeutua villapaitoihin ja ostaa uudet farkut. Syksyllä tuntuu taas ihanalta kävellä tennareissa. Syskyllä alkaa opiskelut ja mieli on täynnä motivaatiota, suunnitelmia ja tavotteita. Syksyllä alkaa usein uusi harrastus (joka kuolee jouluun mennessä). Syksyllä syödään sieniruokaa, riistaa, keittoja ja juodaan punaviiniä. Syksyllä tulee uusia kirjoja ja ehdottoman must on elokuvafestarit.

No jopas jopas, täällä minä istun 30 asteen helteessä keskellä heinäkuuta haaveilemassa syksystä. Ei huolta, ei se tule vielä pitkään aikaan. Ennen syksyä pitää tehdä paljon kaikenlaista, tämä nyt oli tällainen pieni selvitys itselleni että elämässä on jonkinlainen jatkumo, syksy tulee aina, joka vuosi.

Ei kommentteja: