maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Voi miten ankea päivä. Väsyttääkin ihan hulluna. Esseestä jäljellä noin puolet. Aion saada sen valmiiksi tänään. Valvoin eilen myöhään ja aamulla en jaksanut herätä ennen kymmentä. Aika harvinaista mulle. Tajusin eilen kun odottelin unta, että olen viimeisin 2,5 vuoden aikana asunut 4 eri paikassa mutta joka ikinen kerta kotini on ollut vaan yksi kämäinen huone ja jaettavaksi tarkoitetut yleistilat kuten keittiö.

Ensin oli opiskelija-asunto jossa minulla oma 4x5m2 huone. Keittiö piti jakaa 12 kiinalaisen tytön kanssa ja vessa/suihku piti jakaa 6 tytön kanssa. Kuulostaa ihan kamalalta ja sitä se suurimmaksi osaksi olikin. Keittiö oli niin paskainen etten syönyt muuta kuin paahtoleipää ja nuudeleita koko vuonna. Sitten muutin alivuokralaiseksi meksikolaisen mummelin kotiin. Se oli tavallaan ihan hauskaa mutta toisaalta myös aivan totaalisen rasittavaa. Mummeli oli siisti eikä turhan utelias eli sain kyllä elää ihan omaa elämääni siellä. Viime kesän sitten hengailin siinä ihanassa merinäköala asunnossa Palman keskustassa saksalaisen kämppiksen kanssa. Se oli luultavasti paras kommuuni kokemukseni (jos 90-luvun hoas kokemusta ei lasketa mukaan, eikä lasketakkaan koska siihen liittyi paljon muutakin extremeä). Nyt sitten taas asun yliopistolla. Meillä on ihan kiva huone joka on kohtuullisen kokoinen ja oma suihku/vessakin löytyy, mutta se keittiö pitää silti jakaa, tosin nyt vaan 4 muun tyypin kanssa. Onneksi on käynyt niin hyvin että meidän kämppikset on tosi kivoja muuten olisin jo hajonnut tänne lopullisesti. Tästä voi vedellä sellaisen päätelmän että vuokrat Englannissa on aivan käsittämättömät! Ja jos edullisimmillaan vuokra on n. £500 ja siihen (lähes poikkeuksetta) tulee n. £100 kaasu/sähkö ja vesilaskuja ja kunnallisvero päälle niin kuukausittainen osuus lähentelee £700 eli lähes 1000€. Sitten kun siihen lisää sen tosihomman että täällä ei valvota vuokrattavien asuntojen kuntoa mitenkään niin mitä todennäköisemmin kyseessä on aivan kamala pommi joltain todella epämääräiseltä alueelta. Sienirihmastot kukkimassa kylppärissä ja kaasuvuotoja. Valitettavasti tämä perustuu kokemukseen kun ollaan käyty katsomassa kämppiä. On tässä vielä sellainenkin juttu, ettei asuntoja niin vain opiskelijoille vuokratakkaan, varsinkaan yksiöitä, joita tästä kylästä taitaa olla aika turha edes etsiä. Tästä asiasta on vedelty itkuvirsiä ja suuremman luokan vitsityksiä. Jos olis koti niin ei harmittais niin paljon. Muutin pois vanhempien luota 7 vuotta sitten enkä olisi koskaan uskonut että tällaiseen tilanteesen voisin edes kuvitella sopeutuvani saatika selviytynyt ilman omaa keittiötä. Enkä olekkaan selviytynyt mutta kun ei ole vaihtoehtoja annettu. Lopetan valitusraporttini tähän.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ja sitten vaan täytyy ajatella, että tämäpä on nyt yksi vaihe elämässäni ja kun tästäkin selviän, niin olen taas vahvempi ihminen... Ja sitten kun muutatte takaisin Suomeen (??!!)niin saatte mukavan ja siistin kaksion jostakin pääkaupunkiseudulta ja hinta noin 700 euroa ja siinä vaiheessa mahdollisesti olette töissä, joten elämiseenkin jää mukavasti rahaa. niitä aikoja odotellessa... on otettava kaikki irti kommuuni asumisesta ja keittiöiden jakamisesta ja paskasuuudesta! Voimia vaan sinne teille molemmille.

Minäkin täällä väkerrän kouluhommia. Heräsin aikasin, jotta se ois valmis ennen kuin meen koululle klo 11.30! Illalla vaan nukahdin pystyyn, joten opiskelusta ei tuu mitään.

Ja jos Maija lukee tätä palstaa niin välitän tiedon näin VUokon kautta, eli jos teidän työpaikka on kiinnostunut siitä afrikka jutusta niin otahan minuun yhteyttä!

T. Laija